Apple heeft de inschrijving geopend voor een nieuwe serie ‘Today at Apple’ Augmented Reality-ervaringen rondom kunst. De serie is wereldwijd in Apple Stores te vinden onder de noemer [AR]T. Er zijn drie verschillende nieuwe sessies gemaakt die je meenemen in de wereld van hedendaagse kunst en mogelijkheden van AR.

In de eerste sessie loop je via een interactieve wandeling door allerlei kunstwerken van belangrijke hedendaagse kunstenaars van over de hele wereld. De tweede sessie speelt zich af in de store waar gebruikers de beginselen van het creëren van AR met Swift Playgrounds kunnen ontdekken en leren. De derde sessie is een AR-kunstinstallie in de Apple Store die over de hele wereld te bewonderen is.

Deidre O’Brien van Apple ligt het project verder toe: “Today at Apple biedt een kijkje in de keuken van de creatieve kunsten die onze producten en klanten mogelijk maken. Onze hoop is dat bezoekers zich laten inspireren door de ongelofelijke AR-creaties van de [AR]T Walk en de installatie in de Store. We zijn benieuwd wat ze leren creëren bij het [AR]T Lab.”

ART-In-Store-Nick-Cave
In iedere Apple Store ter wereld kunnen bezoekers de interactieve installatie ‘Amass’ van Nick Cave ervaren.