Het zal er al een tijdje aan te komen en na een succesvolle kleinschalige test start Amazon nu met robotbezorging in de praktijk. Maak kennis met Scout, de bezorgrobot op zes wielen. Amazon’s eigen robot rijdt rond in de regio Irvine, in Californië. Van maandag tot vrijdag bezorgt het bedrijf hiermee pakketten aan huis.

Amazon-medewerker kijkt mee

Tijdelijk gaat er nog een medewerker van Amazon mee met de robot, de ‘Amazon Scout Ambassador’, die ervoor zorgt dat het transport soepel verloopt en vragen van klanten direct beantwoord kunnen worden. Dit geeft het bedrijf de kans om uit te vinden hoe de robotbezorging in de praktijk werkt. Verbeteringen worden daarna doorgevoerd zodat in de toekomst meer robots rond gaan rijden. Het is een mooie gelegenheid voor het bedrijf om te zien hoe er in de praktijk op Scout gereageerd wordt.