De creators van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, verlaten HBO voor een toekomst bij Netflix. Een aantal maanden geleden maakte het Amerikaanse nieuwsplatform Deadline al bekend dat het TV koppel met maar liefst zes studio’s in gesprek was voor een eventuele samenwerking. Zo’n deal zou betekenen dat ze nieuwe series en films exclusief voor een studio zouden schrijven, produceren en regisseren. Inmiddels is de kogel door de kerk: de heren gaan een samenwerking aan met Netflix.

Speculaties

Hoewel nog geen enkel nieuwsplatform specifieke nummers kan bevestigen, gaan er geruchten rond dat de megadeal oploopt tot wel negen getallen achter de komma. Dit zou niets nieuws zijn wanneer je kijkt naar gelijksoortige deals voor producenten in het verleden, zoals Shonda Rhimes van Greys Anatomy en Ryan Murphy van Glee (die zich beiden ook bij Netflix aansloten). Er wordt gespeculeerd dat Benioff en Weiss een contract van vijf jaar aangaan voor zo’n 200 miljoen dollar.