We wisten natuurlijk al even dat ‘Duurt Te Lang’ het ontzettend goed deed en nog steeds doet. Toen het nummer vorig jaar uitkwam, was het een instant hit en maakte Davina Michelle blijvende indruk. In de Top 2000 van 2018 was ze de hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer en daarvoor ontving ze een award. Nu kan Davina de volgende mijlpaal op haar cv noteren: ‘Duurt Te Lang’ is de meest gestreamde track in Nederland ooit op Spotify.

53 miljoen keer gestreamd

Het populaire nummer is nu meer dan 53 miljoen keer gestreamd op Spotify in Nederland. Als we daar de streams uit België bij opstellen, heeft ‘Duurt Te Lang’ zelfs al meer dan 60 miljoen streams. Davina’s vertolking van het nummer blijft het dus goed doen.

We zien in toenemende mate dat naast de grote en aanhoudende streaming-successen van Nederlandstalige hiphop en Nederlandse Dance er nu ook grote streaming-aantallen door Nederlandse artiesten in andere genres worden behaald. Naast Davina Michelle zijn recente voorbeelden hiervan Susan en Freek, Duncan Laurence, Marco Borsato, Krezip, Nielson, Maan, Danny Vera en Tino Martin.

– Wilbert Mutsaers van Spotify