Je ziet ze wel eens op je timeline voorbij komen en als je er eenmaal eentje hebt gekeken, dan is de kans groot dat je drie uur verder bent en ineens meer weet over onderwerpen waarvan je niet eens dacht dat je er geïnteresseerd in zou zijn. Het internet staat vol interessante TED-talks en wij hebben er vijf uitgezocht die iets met technologie en techniek te maken hebben.

Wat als robots echt slimmer worden dan mensen?

De Zweedse filosoof NIck Bostrom buigt zich over iets wat veel mensen bezighoudt: worden onze banen straks allemaal overgenomen door robots, en vooral: wat als robots echt slimmer worden? In zijn TED-talk over kunstmatige intelligentie zet hij heel rustig uiteen hoe onze relatie met robots dan zou zijn. Op zich is zijn verhaal redelijk optimistisch, maar hij waarschuwt wel dat we niet te zeker moet zijn dat wij die superintelligente genieën voor altijd de baas kunnen blijven.