Druk dat gaspedaal maar in want The Fast and the Furious is weer in de bioscopen te zien. Dit keer gaat hem om de spin-off: Hobbs & Shaw met Dwayne Johnson en Jason Statham. Het verhaal van het verloop van de serie is vrij bijzonder. Wat begon als een Point Break imitatie groeide uit tot één van de grootste franchises van de afgelopen tien jaar.

Maar hoe weegt de nieuwe film op tegen de rest? En hoe zit het eigenlijk met alle Fast & Furious films? Zijn ze alleen vermakelijk of zit er meer achter dan een hoog testosterongehalte? Hier volgen alle Fast & Furious films van slechtst naar best.

9. Fast & Furious (2009)

Deel vier uit de serie zit een beetje klem en weet niet helemaal goed wat het moet zijn. Aan de ene kant een racefilm zoals we dat gewend waren van de franchise op dat moment en aan de andere kant probeerde het meer te zijn, een wilde actiefilm met auto’s. De film deed beide niet helemaal goed genoeg, maar werd financieel toch een succes. Zo werd er vertrouwen gewekt in de nieuwe formule en kon de serie verder groeien. Fast & Furious zet alles in werking voor de toekomst, maar schiet zelf tekort.