Hartstikke tof dat Friends en The Big Bang Theory in hun volledigheid te zien zijn op Netflix, maar met zoveel seizoenen die ook nog eens veel afleveringen per seizoen tellen, is het nogal een verplichting. We hebben vijf series uitgezocht die helaas niet zo lang mochten duren, maar daardoor perfect zijn voor een heerlijke weekendbinge.

Firefly

Het is een beetje een stokpaardje, maar het veel te vroeg geannuleerde Firefly moet je hebben gezien. Al is het maar om alle referenties naar deze serie te begrijpen in Big Bang Theory, mocht je daar toch een keer voor gaan zitten. Joss Whedon’s ruimte-western is uniek in zijn soort. De hoofdrol is voor Nathan Fillion, die zijn crew op de Serenity veilig moet zien te houden, terwijl hij juist de persoon is die ze vaak in benarde situaties krijgt. Het is bizar wat een geweldig universum Joss Whedon weet te scheppen in de kleine twaalf uur die deze serie duurt.