Het is augustus en dat is nooit de leukste maand van de zomervakantie, want het betekent voor veel mensen dat school er weer bijna aankomt. Maar, dat kan ook zo zijn voordelen hebben, want misschien moet jij een nieuwe laptop uitzoeken om al dat schoolwerk op te kunnen doen. We helpen je een goede keuze te maken.

Je komt op een heleboel studies een heel eind met een Chromebook, maar zeker als je veel met mensen moet werken die je Word-documenten gaan sturen met ‘track changes’ aan, dan wordt dat apparaat wel een probleem. Chromebooks zijn echt bedoeld om met Google Docs te werken, waardoor je in Word niet alle track changes kunt zien. De onderstaande laptops werken op een besturingssysteem van Microsoft, waardoor je dat probleem niet hebt. Bovendien krijg je als student vaak korting op Office-pakketten, als deze niet al standaard op de laptop staan.

Ook beschikken al deze laptops over voldoende power voor het spelen van je favoriete games. Dus upgrade nu naar een van de NVIDIA GeForce-laptops, perfect voor studenten die een dunne, lichte en krachtige computer nodig hebben.

1. HP Omen

De HP Omen ligt qua prijs meer tussen de 1100 en 1250 euro, waardoor hij zeker niet zo goedkoop is als de andere laptops in dit artikel. Maar, hij heeft wel een paar voordelen. Doe je bijvoorbeeld een opleiding waarin je regelmatig video’s moet maken of foto’s moet bewerken, dan kun je er vanuit gaan dat de videokaart in deze laptop je kan ondersteunen. En deze laptop is ook erg fijn voor tussenuren en andere momenten van vrije tijd: je kunt er namelijk heel goed op gamen, juist omdat hij wat krachtiger is dankzij de ingebouwde Nvidia GeForce RTX 2060-videokaart.

Tip: deze laptop is op dit moment in de aanbieding. Check hem hier.

HP-Omen