IKEA timmert al een aantal jaar flink aan de weg met het ontwikkelen van allerlei Smart Home-oplossingen. Na de slimme rolgordijnen, de speakers van Sonos en de ontwikkeling van robotische meubels richt de Zweedse meubelgigant nu een eigen bedrijfstak voor Smart Home op. Overigens heet dit binnen IKEA Home smart en hiermee werd in 2012 gestart als project met het doel om digitale elementen en technologieën in producten te verwerken. De nieuwe bedrijfstak gaat zich richten op het ontwikkelen van nog meer Smart Home producten.

Bij IKEA willen we producten blijven aanbieden voor een beter leven thuis voor mensen in de toekomst. Om dit te doen, moeten we producten en oplossingen verkennen die verder gaan dan conventionele woninginrichting.

– Björn Block, hoofd van de nieuwe slimme business unit IKEA Home bij IKEA in Zweden