Gamescom 2019 is nog in volle gang in Keulen, maar de aanwezige gamebedrijven hebben wel hun moment alvast gepakt om aankondigingen te doen. Bijvoorbeeld bij de openingsshow op maandagavond, of in een eigen presentatie, zoals Inside Xbox. Dit zijn de hoogtepunten van Gamescom 2019.

Nintendo gaat indie

Het grootste nieuws van Nintendo is dat het bedrijf groots gaat inzetten op indies. Het doelt daarmee vooral naar het naar Switch halen van bekende indies zoals Superhot, Hotline Miami en Ori and the Blind Forest. Die laatste is vooral interessant, want dit is een Microsoft-titel. Er waren al roddels dat Microsoft meer zou gaan samenwerken met de concurrentie en dit lijkt daar een goed voorbeeld van. Hotline Miami en Superhot zijn allebei nu al beschikbaar op Switch, op Ori moeten we nog even wachten. Hier kun je de Indieworld-aflevering nog eens bekijken: