Autonoom rijden wordt steeds vaker ingezet in praktijksituaties. Zo ook in Singapore, een land dat sowieso een pionier is op dit gebied. In 2013 werd er al getest met zelfrijdende taxi’s door de startup NuTonomy.

Tegenwoordig heet de startup Aptiv, maar hun baanbrekende werk heeft er toe geleid dat er in Singapore al op de openbare weg wordt getest.

Sentosa Island

Het ministerie van Transport werkt nu samen met Sentosa Island en ST Engineering om de eerste openbare, on-demand, zelfrijdende shuttlebus van het land uit te rollen. Dit zou volgens het persbericht tussen nu en november moeten plaatsvinden.

Mensen die Sentosa Island bezoeken kunnen via de Ride Now Sentosa-app een zelfrijdende shuttlebus regelen die een 5,7 kilometer lang traject aflegt, langs de trekpleisters van het vakantie-eiland. Gedurende de proef is de service gratis.

Om dit veilig te laten plaatsvinden, worden er uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo wordt de besturing bij een noodsituatie overgedragen aan een “safety driver”.