Er gaat een hoop geld om in Hollywood, maar zodra je de cijfers ziet, sta je er toch echt soms van te kijken. Gigantische bedragen die soms driedubbel worden terugverdiend tijdens een zomer, indrukwekkend is het. Maar wat zijn nou echt de duurste films aller tijden, als we kijken naar pure cijfers en inflatie niet meerekenen?

10. Tangled (2010)

Productiekosten: $260 Miljoen

Dit is de enige animatiefilm in de top 10 en daarbij dus de duurste animatiefilm ooit gemaakt. Disney’s Tangled was een bescheiden succes en heeft het productiebudget kunnen terugverdienen, maar het had niet veel gescheeld. Voor de volgende grote Disney animatiefilm, Frozen, werd het budget ook flink teruggeschroefd. Tangled heeft vaak opnieuw moeten beginnen, omdat ze er met het verhaal niet helemaal uitkwamen, dit droeg ook bij aan het hoge kostenplaatje.