The International is hét esports toernooi van Dota 2. Het is een Multiplayer Online Battle Arena, beter bekend als een MOBA, een echte teamsport. Het computerspel, gelanceerd in 2013, wordt gespeeld in matchen van telkens twee teams met elk vijf spelers. De kampioenen van vorig jaar verdedigden zondag succesvol hun titel en mochten wéér met een gigantisch bedrag naar huis. Het prijzengeld liegt er namelijk niet om. Het is maar liefst $15 miljoen, uit een nog grotere prijzenpot van $32 miljoen. Zelfs als je het verdeelt over de vijf teamleden, krijgt ieder lid nog steeds meer dan $3 miljoen.

Meer dan Wimbledon

Om het maar even te vergelijken met andere, traditionele, sporten: Tiger Woods moest het doen met prijzengeld van ‘maar’ $2 miljoen bij de 2019 Masters. Het is zelfs meer dan Wimbledon kampioenen Novak Djokovic en Simon Halep, die ieder bijna $3 miljoen voor hun overwinningen mee naar huis namen. Een succesvolle esports carrière legt dus zeker geen windeieren.