Het team van LetsGoDigital maakt zijn faam weer waar door nu met nieuws naar buiten te komen over de opvolger van de Samsung Galaxy Fold, die vouwbare smartphone waar het niet helemaal lekker mee is gegaan. Al zullen ze bij Samsung het allemaal wel willen afzwakken, het was niet best. Misschien hebben ze reputatieschade opgelopen omdat ze gewoon te vroeg met een nieuw concept (wat overduidelijk te weinig was getest) op de markt wilden komen. Maar zelfs dat zal wel meevallen. Met de Galaxy 10 en Galaxy 10 Note laat Samsung nog steeds zien ongekend goede smartphones te kunnen produceren.

Samsung Galaxy Fold 2

Uiteindelijk zou komende maand, wie weet tijdens de IFA in Berlijn, de Uiteindelijk zou komende maand, wie weet tijdens de IFA in Berlijn, de Samsung Galaxy Fold dan eindelijk op de markt komen. Maar dan is daar LetsGoDigital (ze hebben ook Forbes kunnen overtuigen) met groter nieuws want Samsung zou volop bezig zijn met de ontwikkeling van de Samsung Galaxy Fold 2. Dit blijkt uit ontwerpoctrooien die zijn onthuld en voor het eerst naar buiten kwamen via Ilse Jurrien van Let’s Go Digital. De timing is in iedere geval slim want zo kort voor de IFA, waar weinig spektakel wordt verwacht, krijg je wel de aandacht.

De Fold 2 vouwt verticaal, het andere model horizontaal

De patenten laten een veel doordachter concept zien voor mogelijk de nieuwe Samsung opvouwbare smartphones die naar wordt verwacht pas in 2020 op de markt gaan komen. Duidelijk is dat het om twee verschillende modellen gaat waarbij het eerste model verticaal wordt gevouwen en het tweede model horizontaal.

In het laatste geval wijken de beeldverhoudingen ook af. Samsung zal zeker rekening houden met de functionalist en ook inzetten om een van de modellen geschikter te maken als gameconsole. Als dat lukt krijgt het nieuwe toestel sowieso een boost.

De 3 patenten laten een veel doordachter concept zien voor mogelijk de nieuwe Samsung opvouwbare smartphones die naar wordt verwacht pas in 2020 op de markt gaan komen. Duidelijk is dat het om twee verschillende modellen gaat waarbij het eerste model verticaal wordt gevouwen en het tweede model horizontaal. Dit heeft alles te maken met de plaatsing van de scharnieren. Zoals je ziet is bij één van de drie modellen de schasrnier horizontaal geplaatst, in plaats van verticaal. Opgevouwen heb je daarmee een korter en breder toestel in handen.

galaxy-fold-2-modellen
Galaxy Fold 2 patentschetsen