Accountantskantoor Deloitte presenteerde gisteren de lijst met kanshebbers voor de ‘Deloitte Technology Fast 50’ van 2019. Op 10 oktober wordt de ranking van de bedrijven bekendgemaakt. De verkiezing wordt dit jaar voor de 20e keer op rij georganiseerd en Nederlandse technologiebedrijven worden erkend voor hun uitzonderlijke groeiprestaties. Deloitte bepaalt de definitieve ranking op basis van de procentuele omzetgroei in de afgelopen vier jaar. Oud-winnaars zijn onder andere Adyen, CataWiki en Sendcloud. Vorig jaar ging dating-app The Inner Circle er met de hoofdprijs vandoor.

Ivo Meij, senior Manager bij Deloitte en bedient vele Fast 50 ondernemingen en startups: “Elk bedrijf gebruikt technologie, maar de bedrijven die uiteindelijk de Technology Fast 50 halen zijn hierin zo bedreven, dat zij bestaande markten ontwrichten en/of nieuwe markten aanboren.”

Rising stars

Bedrijven die korter dan 4 jaar bestaan doen mee in een aparte categorie, die ‘Rising Star’ heet. Deze genomineerde zijn door een externe jury beoordeeld op hun mate van innovatie, groeipotentieel en schaalbaarheid en worden volgende week bekendgemaakt.

Genomineerden voor ‘Deloitte Technology Fast 50’ 2019

Dit jaar zien we veel bekende, maar ook nog onbekende namen in de lijst staan. Ook oud-winnaars keren terug als kanshebber naast onder andere Appwiki, Firmhouse, Jouwweb, Payt en Relay42. Klik hier om de hele lijst te bekijken. Om kans te maken op de titel moet je voldoen aan meerdere criteria. Zo moet het bedrijf in Nederlandse handen zijn en het hoofdkantoor zich ook hier bevinden.