De kans is een stuk groter geworden dat Facebook binnenkort het aantal Likes uit je nieuwsfeed verbergt. Dit om gebruikers te beschermen tegen afgunst, haat en negativiteit. In een eerder stadium viel een test bij Instagram op en inmiddels test het sociale medium dit al in zeven landen.

Gebruikers in bijvoorbeeld Canada en Brazilië zien enkel een paar namen van gemeenschappelijke vrienden die een bericht leuk vinden in plaats van het totale aantal likes. Hiermee hoopt Instagram te voorkomen dat gebruikers zichzelf op een destructieve manier zich gaan vergelijken met anderen en zodoende minderwaardig gaan voelen als hun berichten niet genoeg likes krijgen. Gebruikers verwijderen nu al beelden als ze te weinig likes krijgen of posten ze sowieso niet als ze het idee hebben er niet mee te ‘scoren’.

Bekende speurneus

De bekende speurneus Jane Manchun Wong viel op dat Facebook aan het testen was met verborgen likes in de Android-app. Na opheldering te hebben gevraagd aan het sociale medium, werd bevestigd dat er wordt overwogen om de verwijdering van het aantal likes te testen. Maar het wordt op dit moment (nog) niet getest.