De Economist Intelligence Unit heeft haar uitslag voor de Safe Cities Index voor 2019 onthuld. Een ranglijst van de veiligste, grote, steden van de wereld. Ze beoordeelden 60 steden op 57 criteria, zoals veiligheid op het gebied van gezondheid, infrastructuur, maar ook digitale veiligheid en persoonlijke veiligheid.

De Japanse stad Tokyo staat op nummer één. Wel bijzonder als je nagaat dat het ook de meeste dichtbevolkte metropolis van de wereld is. De stad scoort hoog op alle vlakken (het behaalde 92 van de 100 punten), maar helemaal als het gaat om digitale veiligheid. Zo loop je hier het laagste risico om malware op je computer te krijgen. De Japanse hoofdstad scoort eigenlijk al jaren erg goed op de Safe Cities Index.

De top drie bestaat overigens helemaal uit Aziatische steden. Na Tokyo komen Singapore en Osaka op de tweede en derde plek.