Philips heeft tijdens een persconferentie op de IFA in Berlijn een aantal nieuwe producten gepresenteerd. Daarbij waren ook twee nieuwe OLED+ tv’s in de serie met Bowers & Wilkins audio; de OLED+ 934 en OLED+ 984.Al.

Beide modellen zijn uitgerust met de nieuwe generatie P5-processor. Die zorgt voor betere ruisonderdrukking en verder geoptimaliseerde instellingen voor onder andere contrast, kleur en scherpte. De 65 inch variant van de OLED+ 934 zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor de prijs van € 3.499. De 55 inch versie kost € 2.499. De OLED+ 984 verschijnt nog deze maand in de winkels en kost € 4.999.

Samenwerking met Bowers & Wilkins uitgebreid

Voor de audioprestaties van de nieuwe OLED+ tv’s heeft Philips de samenwerking met Bowers & Wilkins verder uitgebreid. Beide tv’s beschikken over Dolby Atmos-decodering.

Het geluidssysteem van de OLED+984 bevindt zich als soundbar onder de tv. De hoofdluidspreker bevat drie individuele luidsprekerbehuizingen met poorten, elk voorzien van een 4 inch mid/bass speaker. De tweeters aan het uiteinde van de luidsprekers zorgen voor zeer helder en gedetailleerd geluid. Daarnaast is er ook een subwoofer beschikbaar voor verdere bass-uitbreiding.

De OLED+ 934 heeft vier 30mm mid-range speakers, twee ontkoppelde 19mm titanium tweeters en een centraal gemonteerde Flowport 80mm subwoofer. Daarnaast heeft de OLED+ 934 ook dubbele 50mm omhooggerichte Dolby Atmos ‘elevation units’.

Soundbar Philips OLED
De soundbar speaker