Denk je bij het woord techhub meteen aan Silicon Valley? Dat is absoluut nog steeds één van ’s werelds belangrijkste hubs voor technologiebedrijven. In Europa wordt onze eigen hoofdstad steeds vaker gezien als een van de meest belangrijke techhubs. Verspreid over Amsterdam vind je bijna 2000 start-ups en dat aantal blijft groeien. Sommige bedrijven zijn inmiddels van beginnend techbedrijf uitgegroeid tot leider in de sector, zoals Booking.com en Adyen. Of kleine bedrijven, zoals 3D-drukkerij Reflow, of Venopi, die buiten kantooruren commerciële ruimte verhuurt.

In totaal werken er in de stad ongeveer 70.000 techneuten en in Nederland meer dan 250.000. En ze komen uit de hele wereld om in ons land te gaan werken bij één van die start-ups of grote techbedrijven.

Europa’s onbetwiste hoofdstad voor tech

Nu al is Amsterdam een belangrijke plek voor techbedrijven en hun medewerkers en dat blijft nog wel even zo. Naar verwachting wordt onze hoofdstad steeds belangrijker voor alles wat digitaal is binnen Europa, van web ontwikkeling tot softwareapplicaties, van 3D-printen tot Artificial Intelligence (AI). De tech scene heeft veel vertrouwen in Amsterdam. De stad heeft alles in huis om zich te blijven ontwikkelen.

Bookin.com1
De tech scene in Amsterdam is booming