Op dit moment is er een project opgestart om een Vr-omgeving te ontwikkelen voor zieke kinderen. VR heeft de mogelijkheid om patiënten afleiding te geven die ze hard nodig hebben tijdens moeilijke tijden. Daarom is PlaygroundVR in het leven geroepen, om VR naar de kinderafdeling van het ziekenhuis te brengen.

Het gaat om ontspanning

Jantje Beton, de speelambassadeur van Nederland, steunt het project. In de VR-omgeving kunnen kinderen vrij rondlopen en met elkaar spelen, dankzij deze ontspanning daalt de stress en wordt het herstel bevorderd. Patiëntjes van het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben de virtuele speeltuin al bezocht tijdens de Buitenspeeldag afgelopen juni. Het werd een groot succes en het ziekenhuis neemt de speeltuin eind dit jaar nog in gebruik. PlaygroundVR is bedacht door vier jonge ondernemers met een missie. Er is alleen nog wel wat geld nodig om het een realiteit te maken, daarom is er deze week een crowdfund gestart rondom het project. Van het geld kunnen de makers drie ziekenhuizen een complete PlaygroundVR cadeau geven. Alle aandacht die ze hiermee verzamelen geeft het project en VR als geheel een goede boost.

PlaygroundVR_Speeltuin (uitkijk)
De VR-omgeving