De Sharp AQUOS R3, het nieuwe high-end model smartphone van Sharp, werd tijdens de IFA aangekondigd voor de Europese markt. Enkele maanden geleden presenteerde Sharp het model al in Japan en hij is vanaf nu verkrijgbaar in Europa. Sharp draait al een tijdje mee in de smartphone wereld, maar komt nu voor het eerst met een high-end toestel, welke het op gaat nemen tegen Samsung, Apple en Huawei. Sharp kenden we natuurlijk wel als producent van televisies, huishoudelijke apparaten en notebooks, maar als smartphoneproducent bevond Sharp zich in Europa nog op de achtergrond. Daar komt als het aan Sharp ligt met de AQUOS R3 verandering in.

“Sharp maakt nu dus ook zijn high-end smartphone intrede buiten Japan” volgens Robbert de Graaf. Sharp was al nummer 1 Android smartphone in Japan en het is een logische vertaalslag om nu uit te breiden naar Europa. De concurrentie staat zeer zeker niet op het punt om minder hevig te worden, maar Sharp wil toch laten zien dat ze van goede huize komen. De focus ligt op het value for money principe. Veel mensen hebben een Sharp apparaat in huis en onder het mom van ‘smarthome’, A.I. en de komst van 5G (internet of things) behoort een Sharp smartphone ook tot de line-up en is dit een logische vervolgstap.

Daarnaast lanceert Sharp ook de AQUOS V, een goedkopere telefoon die de low-end markt wil veroveren. De V bevat een chipset die twee jaar geleden alleen nog in de duurste modellen te vinden was. De AQUOS V zal enkele honderden euro’s goedkoper zijn dan vergelijkbare modellen met dezelfde prestaties.

図12.p
De AQUOS R3