Ruim een jaar na de introductie in ons land komt Google nu met een mannelijke stem voor de Nederlandse Google Assistent. Uit onderzoek van Google is gebleken dat we in ons land vrouwelijke stemmen als vriendelijker en mannelijke stemmen als duidelijker ervaren. Vanaf nu kun je zelf instellen of je Google Assistent een mannelijke of vrouwelijke stem heeft.

Mannelijke stem van Google Assistent

Wie voor het eerst de Assistent instelt, krijgt willekeurig één van de stemmen toegewezen. Deze kun je daarna zelf wijzigen via de Google Home-app of de instellingen van de Assistent. Ben je benieuwd naar de nieuwe stem? Je kunt alvast uitproberen of je ervan gecharmeerd bent door te kijken, en vooral luisteren, naar de Google Update op YouTube. In dit filmpje stelt de nieuwe stem zich aan je voor. En maakt ook nog even een grapje.