Het is uiteindelijk niet alleen maar marketingpraat dat Tesla met een eigen verzekering komt omdat Tesla’s volgens Musk veiliger zijn. Hier is nu ook bewijs van, want het model Tesla 3 heeft van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) een onderscheiding gekregen als ‘top safety pick +”. Dat lukte model S eerder niet (model X is nog nooit getest door IIHS).

E-Tron

Het is de tweede keer dat een elektrische auto met batterij deze award krijgt toebedeeld. Een maand geleden werd de E-Tron van Audi de eerste bolide in die categorie die er met de rating vandoor ging. Model 3 heeft net als die auto in alle categorieën een ‘goed’ gekregen. Uit de meest belangrijke crashtest is gebleken dat het kan zijn dat je letsel krijgt aan je linkeronderbeen wanneer je voorkant tegen voorkant aan crasht.