In februari dit jaar was de omzet van online winkelen in Nederland 16,8 procent hoger dan in diezelfde maand in 2018. Dat is een flink verschil, dat naar alle waarschijnlijkheid nog zal toenemen. Nu we vaker op het web te vinden zijn om te winkelen, vinden we ook steeds meer onze weg naar cashback websites.

Met de groei van online shoppen zien we het beeld in de winkelstraten veranderen. Fysieke winkels hebben moeite om het hoofd boven water te houden, zeker als ze naast de fysieke winkel geen webshop hebben. De concurrentie van webshops en webwarenhuizen neemt in rap tempo toe. Belangrijke redenen om online te winkelen zijn bijvoorbeeld een groter assortiment, gratis thuisbezorging en het gemak van winkelen.

Doordat we vaker online shoppen gaan we steeds meer op zoek naar manieren om online geld te besparen. Waar we voorheen kortingsbonnen uitknipten en inleverden in de winkel, maken we nu bij het online winkelen gebruik van cashback websites om geld te besparen. En dat beperkt zich niet tot de supermarkt en drogist, je krijgt ook cashback korting op kleding, vakanties, elektronica en verzekeringen.

Cashback shopping

Tijdens het online winkelen kun je dus nog meer geld besparen. Door het grote aanbod loont het om prijzen te vergelijken en daarvoor hoef je niet meer de deur uit. Via een cashback website, zoals ShopBuddies, ontvang je cashback op elke aankoop en met een aanbod van ruim 35.000 webshops, in binnen- en buitenland, is de keuze reuze. Shoppen met cashback vergt weinig moeite. Je logt in op de cashback website en klikt door naar de gewenste webshop om je aankoop te doen. Na het afrekenen bij de webshop ontvang je binnen enkele uren de gespaarde cashback korting in jouw account. Voor je gaat winkelen, kun je op de cashback website zien hoeveel je gaat besparen op je aankoop. Meestal een percentage van je aankoopbedrag (gemiddeld 5 tot 10%), maar bij een nieuwe auto- of zorgverzekering kan het oplopen tot zo’n 50 euro .

Bij veel cashback websites krijg je de gespaarde cashback niet meteen op je rekening gestort. Vaak moet je een minimumbedrag bereiken voor ze uitkeren. Je moet dan bijvoorbeeld 25 euro cashback bij elkaar hebben geshopt voordat je de website opdracht kunt geven om het bedrag uit te keren. Koop je een nieuwe TV van 850 euro met 3 procent cashback of stap je over van zorgverzekering, dan ben je na 1 aankoop al zover, maar anders kan het even duren voordat je de cashback ontvangt. Bij ShopBuddies is dit anders geregeld, daar kan je al vanaf 1 euro cashback een uitbetaling aanvragen. Je kan het geld op je rekening laten storten of inwisselen voor giftcards van verschillende webshops.