De laatste jaren zijn koptelefoons met een ‘noise cancelling’ functie behoorlijk populair geworden. En nu lijken ook steeds meer oordoppen op de markt te komen die geluid van buiten steeds beter uitfilteren. Amazon kondigde vorige week nog aan dat de nieuwe Echo Buds worden uitgebracht met de noise reduction-technologie van Bose. En ook Bose zelf komt met oordoppen die voorzien zijn van nog betere noise cancelling technologie.

Nieuwe in-ear AirPods

Natuurlijk kon Apple niet achterblijven. Het bedrijf werkt al enige tijd aan nieuwe AirPods, die ook worden voorzien van de populaire noise cancelling functie. Volgens de website 9to5mac komen ze er nu echt aan, er is namelijk een afbeelding van de oordoppen gevonden in de testversie van iOS 13.2. Ze doen nog het meeste denken aan de ‘oude’ oordoppen die bedraad zijn, maar dan zonder de draden. Een andere aanwijzing die is gevonden in de testversie is de nieuwe focus mode. Volgens ingewijden moet dat de activatie zijn voor de noise cancelling functie.