Uit onderzoek van reichelt elektronik blijkt dat de e-bike veruit het meest populaire elektrische vervoersmiddel is van Nederland. Het elektronicabedrijf hield een survey over het gebruik van verschillende elektrische voertuigen, waaruit bleek dat ruim een derde, 37 procent om precies te zijn, van de Nederlanders een elektrische fiets bezit. Dit is een stuk meer dan bezitters van een elektrische auto, waar 11 procent van de respondenten aangaf aan er een te hebben. 7 procent van de Nederlanders bezit een elektrische scooter en 9 procent is in bezit van een ander soort elektrisch voertuig; denk bijvoorbeeld aan een skateboard of een eenwieler.

Verminderde impact milieu

Van de ondervraagden die aangeven een elektrische fiets te hebben, maakt 90 procent er minstens één keer per week gebruik van. 38 procent doet dit twee tot drie keer per week en nog eens 38 procent gebruikt het dagelijks.

Een belangrijke reden voor respondenten om een elektrische fiets aan te schaffen, was om hun autogebruik te matigen. Op die die manier willen ze hun impact op het milieu te verminderen. Ook geven ze aan dat ze door middel van de elektrische fiets gezondere stappen willen nemen.

Mensen met een elektrische fiets hebben vaak nog wel een auto en maken er ook zeker gebruik van. Ruim de helft ervaart dat ze daadwerkelijk minder auto rijden.

Toch pakken mensen met een e-bike nog regelmatig de auto