Sony heeft nieuwe exclusieve titels toegevoegd aan het abonnement voor cloud gaming, zoals Grand Theft Auto V en God of War (2018). De verlaagde abonnementsprijzen beginnen nu bij € 9,99 per maand.

Flinke prijsdaling

Nu het Playstation Now abonnement beschikbaar is in 19 landen wereldwijd, kondigde Sony aan dat de service een uitbreiding en prijsverlaging zou krijgen. Het abonnement is nu verkrijgbaar voor € 9,99 per maand / € 24,99 per kwartaal / € 59,99 per jaar in plaats van € 14,99 per maand / € 99,99 per jaar. Naast de flinke prijsdaling worden er nu ook geregeld tijdelijke toptitels aan het aanbod toegevoegd, zoals: Grand Theft Auto V en God of War (2018). Deze titels blijven dan enkele maanden beschikbaar naast veel titels die al te spelen waren via de service. PlayStation Now is de eerste en enige abonnementsservice voor console games op de markt die gebruikmaakt van cloud technologie om games te leveren. Playstation Now kan ook gebruikt worden om Playstation games via de PC te spelen.

Klaar voor de concurrentie

De bibliotheek van Playstation Now is de afgelopen jaren ook flink gegroeid en maakt de service steeds aantrekkelijker. Games kunnen op Ps4 en PC worden gestreamd en op PS4 worden gedownload. Elke maand worden er nieuwe games aan de groeiende service toegevoegd die nu al bestaat uit meer dan 700 games verspreid over de Ps2, Ps3 en Ps4 en allemaal speelbaar op de Ps4. Dit nieuws komt vrij kort nadat Microsoft flink investeerde in hun eigen abonnement: Game Pass. Later dit jaar komt ook Google Stadia uit en maakt het net als met Playstation Now mogelijk om games te streamen die je normaal niet af zou kunnen draaien. De nieuwe marketing en prijsverlaging van Sony komt op een goed moment om de strijd met de concurrentie aan te kunnen gaan.