Rocket League gaat veranderen. De game bevatte tot nu toe lootboxes, maar deze omstreden ‘gokelementen’ maken in december plaats voor blauwdrukken. Deze blauwdrukken werken net even anders, zo geeft uitgever Psyonix aan.

Blauwdrukken

Rocket League is een soort arena-vecht-voetbalgame waarin je elkaar het leven zuur moet zien te maken en zelf vooral moet winnen. De game geeft je nu de mogelijkheid om na een wedstrijd een virtuele blauwdruk te krijgen. Hierop zie je een blauwdruk van een voorwerp, maar je kunt er ook andere dingen van maken. Echter moet je daarvoor credits neerleggen. Credits zijn een virtuele munteenheid die nieuw wordt geïntroduceerd in de game.

Eigenlijk waren het ooit sleutels, dus spelers zullen in december hun sleutels zien verdwijnen. Echter is beloofd dat de sleutels die je op dat moment hebt, worden omgezet in credits. Wij hadden de lootboxes al een tijdje niet meer. In Nederland zijn ze in de lente uit Rocket League gehaald, omdat ze in strijd zijn met de wet die hier geldt. Echter ging het er toen om dat het niet oke was wanneer spelers de voorwerpen uit de boxes met anderen kunnen ruilen.

Rocket League in Nederland

Dat systeem wordt nu echter uit het spel verwijderd, waardoor het zomaar zou kunnen dat we die blauwdrukken ook in Rocket League in Nederland krijgen. Bij een blauwdruk zie je namelijk precies wat je krijgt en welk prijskaartje hier aan hangt. Juist omdat je altijd weet waar je aan toe bent en de keuze hebt hier al dan niet gebruik van te maken, is er geen sprake van lootboxes.

Er is ook nog een crate aangekondigd voordat de december-update de boel verandert. Het gaat om de Vindicator crate. Deze is nu al in de game te vinden. Er zitten bovendien een nieuwe Sentinel Battle-Car in het spel en Neuro-Agitator Goal Explosion. Rocket League is in de afgelopen jaren erg veel veranderd, dus het verbaast ons niet dat het spel nu weer een grote verandering ondergaat.