Drones zijn immens populair en er komen jaarlijks nieuwe modellen op de markt. Steeds komen er weer nieuwe snufjes en verbeteringen uit om drones nog beter, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Gedurende de maand september kon er gestemd worden op de drone van het jaar. De Yuneec Mantis Q, Parrot Anafi, Eachine E511S en DJI Mavic 2 maakten allemaal kans, maar er kon maar één de winnaar zijn.

Game of Drones

De DJI Mavic 2 is met een grote meerderheid van de stemmen winnaar geworden van de verkiezing. De Mavic 2 werd een jaar geleden voor het eerst gepresenteerd door Chinese dronegigant DJI en is de opvolger van de Mavic Pro, een model dat in 2017 uitgeroepen werd tot Drone van het Jaar. In 2018 ging de Ryze Tech Tello drone er met de prijs vandoor. Dit is de derde keer dat er een drone van het jaar verkiezing wordt gehouden en is een initiatief van drones.nl samen met aangesloten ambassadeurs. De verkiezing zet niet alleen de beste modellen in de schijnwerpers, maar is ook een goede indicatie voor consumenten die nog geen keuze hebben gemaakt.

De DJI Mavic 2

Wat maakt de DJI Mavic 2 de drone van het jaar? De drone is opvouwbaar tot een klein formaat met inklapbare armen en daardoor makkelijk te vervoeren. Hij schiet foto’s en video’s in 4K en de camera blijft altijd stabiel door het gimbalsysteem. De drone kan ook obstakels vermijden en ontwijken, terwijl hij bijvoorbeeld een bewegend object aan het volgen is door zijn vele sensoren. Er zijn twee verschillende modellen van de Mavic 2 beschikbaar: één is uitgerust met een zoomcamera en de ander met een Hasselblad camera.