China’s ByteDance, één van ’s werelds meest waardevolle unicorns en eigenaar van de populaire app TikTok, boekte in de eerste helft van 2019 een omzet tussen de 50 en 60 miljard yuan (ongeveer 7 a 8,4 miljard Amerikaanse dollars). Volgens ingewijden was het resultaat beter dan verwacht.

Er werd nog wel verlies geleden, maar de verwachting is nu dat er in de tweede helft van 2019 zwarte cijfers worden geschreven, want de maand juni werd met winst afgesloten. De robuuste groei heeft ertoe geleid dat de in Beijing gevestigde startup zijn omzetdoelstellingen voor 2019 heeft bijgesteld. Er moet nu 120 miljard yuan worden omgezet in plaats van de eerder geambieerde 100 miljard yuan.

De winstcijfers over vorig jaar zijn niet beschikbaar, maar volgens The Information bedroeg de omzet van ByteDance in 2018 zo’n 7,2 miljard dollar.

TikTok Logo
TikTok de game die ook in Europa steeds populairder lijkt te worden