Nog voordat de cryptocurrency er daadwerkelijk is, gaat het in de voorbereidingen al niet lekker met Libra. Zo zijn er veel twijfels over de beveiliging en privacy en krijgt het veel kritiek van financiële toezichthouders wereldwijd. Het is ook maar de vraag of Facebook’s cryptocurency in Europa op de markt mag komen. Duitsland en Frankrijk vinden het kwalijk dat er een gebrek aan regelgeving is en proberen toetreding tot de Europese markt te blokkeren.

PayPal maakt zich zorgen

PayPal laat weten dat het op dit moment helemaal uit het Libra-project stapt. Het bedrijf maakt zich zorgen over witwaspraktijken en heeft twijfels gekregen door alle kritiek op de cryptomunt. Een bron vertelde aan The Financial Times dat PayPal wellicht op een later moment wel weer instapt. In het artikel lezen we ook dat Mastercard en Visa bedenkingen hebben, maar tot zover nog niet zijn uitgestapt.