Harley Quinn kennen we vooral als het liefje van Joker, maar ze is zoveel meer. Wat dat inhoudt, dat zien we in Birds of Prey. Deze film komt er binnenkort aan en vertelt het verhaal van Harley, gespeeld door Margot Robbie. Hoewel Suicide Squad niet bij iedereen even geliefd is, was Robbie’s Harley Quinn dat wel. Dit is alles wat we weten over deaankomende film Birds of Prey.

Birds of Prey

De DC-comics-film Birds of Prey komt niet uit de lucht vallen. Het is een langlopende comic-reeks. In eerste instantie draaide die comic vooral om Batgirl die in Oracle veranderd nadat ze door de Joker verlamd raakt. Ze wordt vriendinnen met Black Canary en uiteraard komt Jokers liefje ook regelmatig voorbij in de comic. In de verfilming is het echter Harley Quinn die de kar trekt, al doet ze dat niet per se heel gefocust of nuchter. Ze mist haar meester.

In de film is Harley Quinn namelijk niet meer samen met Joker en probeert ze haar kick te vinden door met Renee Montoya/the Question (Rosie Perez), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) en Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) een soort superteam te vormen. Samen moeten ze Cassandra Cain, een jong meisje gespeeld door Ella Jay Basco dat uiteindelijk tot Batgirl uitgroeit, uit de handen houden van Black Mask (Ewan McGregor). Er schijnt in de film ook nog een ander gevaar rond te lopen, namelijk de seriemoordenaar Victor Zsasz (Chris Messina), maar zijn rol in het verhaal moet nog blijken.

R-rated

De regisseur van Birds of Prey is Cathy Yan, bekend van According to my Mother en Dead Pigs. De film is echter voornamelijk een idee uit de koker van Margot Robbie, die het idee in 2015 voorlegde aan Warner Bros. Van januari tot en met april dit jaar vonden de opnames plaats in Los Angeles. Het gaat om een R-rated film, wat wil zeggen dat hij voor iedereen is. Verwacht dus niet zoveel geweld als in de Joker-film die momenteel in de bioscoop te zien is.

Harley Quinn is lekker bezig met verbondjes sluiten, want in de aankomende film Gotham City Sirens zal ze waarschijnlijk een team vormen met Poison Ivy en Catwoman. Birds of Prey schijnt namelijk een eerste in een trilogie te zijn over Harley Quinn, waarvan Sirens nummer twee is. Bovendien komt er ook een ‘soft reboot’ genaamd The Suicide Squad, waarin Harley weer samen is met Joker. Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn is daarmee bezig, los van die mogelijk trilogie na Birds of Prey. 7 februari 2020 draait Birds of Prey in de bioscoop.