Vandaag bestaat KLM precies 100 jaar. Op 7 oktober 1919 werd de ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën’, zoals het tot 1946 officieel heet, opgericht. Wist je dat KLM daarmee de oudste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld is die nog opereert onder haar eigen naam? Wij verzamelden een aantal interessante feitjes ter ere van het 100-jarige bestaan van KLM.

Bekijk de historie van KLM in dit korte filmpje

Speciaal voor dit bijzondere jubileum maakte KLM een film over de evolutie van 1919 tot heden, inclusief bijzondere beelden van oude én nieuwe toestellen. Om alles zo goed mogelijk na te bootsen is er gebruik gemaakt van een aantal originele vliegtuigen en werden sets opgebouwd om het zo realistisch mogelijk te maken.

De film is bedacht en gemaakt door KLM’s vaste creatieve partner, DDB Unlimited. In samenwerking met topregisseur Ismael ten Heuvel en historici op KLM’s Heritage Centre werd alles op alles gezet om het tot in detail historisch nauwkeurig na te bootsen.