We kunnen het nieuws rondom Intertoys bijna niet meer volgen. Begin dit jaar ging de keten failliet, mede doordat de keten het online stuk niet genoeg aandacht had gegeven. Daarna ontstond een rel rondom cadeaukaarten die nog maar even geldig waren en dat veroorzaakte zelfs ruzies in de winkels.

Kinderfeestjes, karaoke en escape rooms

Vervolgens kwam Intertoys in handen van het Portugese bedrijf Green Swan en werd een vooruitstrevend plan in elkaar gedraaid om de winkels weer winstgevend te maken. Winkels gingen zich bezighouden met kinderfeestjes, karoake en escape rooms. Maar ook dit bleek niet de redding te zijn voor de speelgoedwinkels van Intertoys en Green Swan verkocht het bedrijf vorige maand aan Blokker (nu Mirage Holdings). Zij waren al eerder eigenaar van speelgoedketens, waaronder Intertoys, Bart Smit en Toys XL.

De keten houdt dapper stand, want ze zijn er nog steeds en proberen allerlei nieuwe concepten uit. Ook onder de vlag van de nieuwe eigenaar.