Sony heeft officieel aangekondigd dat hun volgende game console: de Playstation 5, uit zal komen rond de feestdagen in 2020. Dit is eerder dan veel van ons hadden verwacht. Daarnaast hebben ze ook enkele details gegeven over de nieuwe functies van de Ps5. Vreemd dat ze er niet voor gekozen hebben om deze aankondiging te doen tijdens de wat tegenvallende State of Play stream.

De nieuwe controller

De trilfunctie van de controllers gaat op de schop. De originele triltechnologie die Sony al gebruikte sinds de eerste Playstation gaat nu veranderen, ze gaan voor een realistischer gevoel. Waarschijnlijk is het te vergelijken met wat de Joycons van de Nintendo Switch kunnen. Ook worden de triggers van de controllers aangepast, zodat ze geprogrammeerd kunnen worden om meer weerstand te bieden wanneer ze ingedrukt worden, denk aan de toenemende spanning wanneer je een pijl-en-boog spant of extra druk wanneer je met een auto door ruig terrein aan het rijden bent. Als het gaat om uiterlijk zal de nieuwe controller niet veel verschillen van de Dualshock 4, maar de leefduur van batterijen is verbeterd en de controller zal werken met USB-C.