Alles en iedereen lijkt er klaar voor te zijn. We gaan vanaf 2020 daadwerkelijk massaal elektrisch rijden. Vrijwel alle grote merken komen dan ook met een elektrische auto. Denk hierbij aan Opel met de Corsa-e, de Peugeot met de e-208 en de Volkswagen met de e-Golf. Het wordt spannend komend jaar. Ook Renault is er helemaal klaar voor en zal met de nieuwste ZOE in dit middensegment naar alle waarschijnlijkheid wederom behoorlijk goed mee gaat doen.

Ik zeg wederom want met bijna 40.000 nieuw verkochte exemplaren in 2018 is bijna één op de vijf elektrische auto’s in Europa al een Renault ZOE. Met dit nieuwe 100% elektrische model maken de Fransen elektrische auto’s toegankelijk voor een breed publiek. Kort samengevat heeft de nieuwste ZOE (ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk) een aanzienlijk verbeterde batterij, een nieuwe motor en is hij uitgerust met een nieuw dubbel laadsysteem. Verder is hij van buiten wat moderner en zit vrijwel alles wat je kunt bedenken aan technische systemen standaard ingebouwd. Hij is dan ook verrassend compleet.

IMG_20190920_102108
De nieuwe ZOE met een vernieuwde grille en een groter Renault logo