Eén van de grootste games ter wereld staat al uren op zwart, terwijl spelers zenuwachtig zitten te wachten. Normaal gesproken wanneer een game ‘offline’ gaat, betekent dat niet veel goeds. Misschien zijn de servers overladen of is er iets finaal misgegaan bij de ontwikkelaars. Maar Fortnite is expres offline gegaan. Op dit moment kijken er miljoenen spelers naar een leeg scherm.

Space Invaders

Fortnite gaat aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Waarschijnlijk zal de kaart er compleet anders uitzien wanneer de game terugkeert. De ‘verduistering’ van de game gebeurde op spectaculaire wijze. Er was al een tijdje een meteoriet te zien in de game en deze is gisteren eindelijk ingeslagen. Sindsdien kunnen spelers alleen maar naar een zwart gat staren op het scherm en is er niets van het spel over. Met een speciale code (de Konami code: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A ; O, X voor PlayStation) is het mogelijk om Space Invaders te spelen, terwijl je wacht. Spelers hebben geen idee hoe lang dit gaat duren, maar één ding is zeker: Fortnite is met opzet onbereikbaar.

Wat nu?

Degene die niet op tijd was om de inslag te zien heeft pech en kunnen ook niet in het spel komen. Zelfs de lobby’s lijken niet meer te bestaan. Alle officiële socialmedia-accounts van Fortnite hebben op een gegeven moment zelfs alles verwijderd en staan dus ook op zwart. In de tussentijd was Playstation zelfs gedwongen een verklaring te geven, omdat veel spelers zich druk maakten over het voortbestaan van hun accounts en ‘V-bucks’, het virtuele geld in Fortnite. Playstation maakte duidelijk dat deze gebeurtenis erbij hoorde en dat niemands voortgang verloren was. De game is inmiddels al langer dan een halve dag verdwenen en het lijkt erop dat spelers grote nieuwe dingen kunnen verwachten. Het event wordt op dit moment vurig gevolgd door miljoenen mensen op platformen als Twitch, Youtube en Twitter. In deze tweet is de inslag van de meteoriet te zien: