De Dutch Design Week 2019 staat om de hoek en vindt plaats van 19 tot 27 oktober. Hier wordt het nieuwste privacy vriendelijke smart home systeem getoond: Candle. Het systeem biedt privacy vriendelijke alternatieven voor smart producten, zoals een slot, thermostaat, lichtschakelaar en sensoren. Veel smart home systemen sturen data naar buiten, maar Candle houdt alles binnenshuis, geheel zonder internetverbinding. Het slimme slot is te bedienen met SMS als het moet.

Privacyvriendelijk

Smartproducten beloven gemak, maar schieten soms tekort. De afgelopen maanden komen smart-systemen negatief in het nieuws, omdat ze af zouden luisteren, gevoelige data versturen en makkelijk te hacken zijn. De makers van Candle, een Amsterdams collectief van privacy experts en ontwerpers, onderzochten de afgelopen twee jaar hoe ze de privacy konden beschermen zonder op gebruiksgemak te hoeven inleveren. Dat bleek verrassend goed mogelijk. Ze verwachten dat de markt van privacyvriendelijke producten flink gaat groeien in de komende jaren.

Candleintext