Morgen wordt op de VPRO een 3LAB Docu uitgezonden over de wereld van kindvloggers en hun ouders. Een indringend tijdsbeeld dat laat zien hoe menselijk gedrag wordt beïnvloed door sociale media en wat dat teweeg kan brengen. De documentaire volgt drie jonge vloggers in hun dagelijkse bezigheden, waarvan de jongste ‘YouTuber’ nog maar 3 jaar oud is…

Mijn dochter de vlogger

Wie leeft in de wereld van merken, PR en media is inmiddels gewend aan de aanwezigheid van bloggers, vloggers en influencers. Soms verguist maar langzaam raakt men gewend aan het gegeven dat de media verandert en dat autoriteit niet langer toebehoort aan alleen mediagiganten. Ook bloggers, vloggers en influencers claimen autoriteit en worden langzaam belangrijker. Influencer zijn is ook niet iets wat voor iedereen is voorbestemd en is een leven waarin je gewoon hard moet werken. De belangrijkste kanalen zijn Instagram en YouTube waarbij bij de laatste het vooral bekende vloggers zijn die grote aantallen volgers hebben.

En laat nu net deze spraakmakende documentaire daar over gaan. Mijn dochter de vlogger is gemaakt voor 3LAB door filmmakers Joep van Osch en Doortje Smithuijsen. Daarin worden de gezinnen van Jaydie (3), Jaylinn (9) en Nina (13) gevolgd. Morgen te zien op tv, nu al te zien op YouTube. Een boeiende docu die veel gaat losmaken, dat kan niet anders. Op dit moment nog maar 5K views, maar de reacties onder de video liegen er niet om…

Kindvloggers en hun ouders