Er worden al jaren grappen over gemaakt, maar er wordt vooral massaal over geklaagd: de wifi in treinen van NS. Die werkt over het algemeen gewoon niet óf is zo traag dat het zinloos is om te gebruiken. Laat staan iets te downloaden. Nu het aantal treinreizigers toeneemt en steeds meer mensen de reistijd gebruiken als tijd om te werken of ontspannen, is werkende snelle wifi heel gewenst. Ideaal als we binnenkort Netflix kunnen kijken of documenten downloaden in de trein, toch?

Investeren in betere verbinding

Goed nieuws voor treinreizigers, want het CDA en de ChristenUnie willen een miljoen euro steken in het verbeteren van de draadloze verbinding. “Als we willen dat mensen de trein verkiezen boven de auto, dan moeten we er ook voor zorgen dat internet in de trein goed, snel en betrouwbaar is”, zegt CU-politica Stieneke van der Graaf. En daar kunnen we ons helemaal in vinden.