Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends, komt met een mobiele versie: League of Legends: Wild Rift. Dat kondigde het bedrijf aan tijdens het 10-jarig jubileum van de game.

Er gaan al jaren geruchten over de komst van een mobiele versie van League of Legends, maar nu is het echt zo ver. Dit zal de eerste keer zijn dat de populaire pc-game beschikbaar is om te spelen op spelcomputers, tablets en smartphones.

Volgens Riot Games, onderdeel van het Chinese techbedrijf Tencent, is het niet simpel om de game over te zetten, omdat het belangrijk is dat de besturing op meerdere platforms goed werkt. Naast de verbeterde besturing, wordt er ook een nieuw level toegevoegd aan de mobiele versie waar spelers tegen elkaar vechten. De potjes zullen hier niet langer zijn dan 15 tot 20 minuten, een stuk korter dan de pc potjes van 30 tot 45 minuten. Wild Rift zal in 2020 beschikbaar zijn voor mobiele apparaten, maar het is nog niet bekend wanneer de consoleversie beschikbaar is.

Animatieserie

Naast een mobiele versie van League of Legends, kondigde Riot Games ook een volledig nieuw spel en een animatieserie aan. De animatieserie genaamd Arcane zal zich afspelen in het League of Legends universum.