Afgelopen dinsdag is het Nationaal E-mail Onderzoek voor de 7e keer uitgebracht. En daar is Spotler natuurlijk enorm trots op. En ieder jaar zien we weer wat veranderingen en verschuivingen in het gebruik van e-mail en social media onder de Nederlanders. Dit jaar geeft het onderzoek in 21 algemene conclusies en 12 specifieke learnings een volledig beeld van de Nederlandse communicatie via e-mail en social media in 2019. Ik verklap alvast een paar leuke en interessante resultaten.

Smartphone populairste device om mails te lezen

Vorig jaar schreef mijn collega Mark van den Berg al in een Dutchcowboys-artikel dat de smartphone steeds populairder werd om e-mail op te lezen. Het Nationaal E-mail Onderzoek 2019 bevestigt dit wederom met een aanzienlijke percentuele groei ten opzichte van 2018. Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) leest dit jaar zijn e-mail berichten op zijn smartphone. Daarnaast zien we dat de smartphone dit jaar echt is doorgebroken als device waarop we online shoppen.

spotler-neo2019-op-welk-device-lees-je-het-vaakst-email