Een kledingabonnement is handig, maar meestal past niet alles. Een maaltijdbox is ook praktisch, maar je moet nog wel wat moeite doen voor iets op tafel staat. Whisky start-up Red Warrior leek het een goed idee om het allemaal wat simpeler te houden met een whisky-abonnement.

Mocht je je afvragen waarom we whisky zonder e schrijven, dat heeft weinig te maken met spelling. Schotse en Canadese whisky is zonder e, maar alle overige whisky’s spel je met een e: whiskey. Niet alleen de spelling maakt whisky een ingewikkeldere drank dan een biertje: het kan naar koren smaken, of juist een heel rokerige afdronk hebben. Whisky is nooit zo zoet als likeur, hoewel er zeker whisky’s zijn die een zoet smaakje in de mond achterlaten. En er zijn ook nog speciale collector’s editions, zoals deze van Game of Thrones.

Whisky-jungle

Kortom, als je denkt aan toegankelijke drank, dan is whisky niet het eerste dat in je opkomt. De start-up wil daar verandering in brengen door zowel voor ervaren whiskydrinkers als beginners een gids te zijn in de whisky-jungle. Er zijn meer dan 100.000 verschillende whisky’s op de wereld, meent Red Warrior. Om te leren hoe je daaraan begint, heeft het bedrijf een whisky-abonnement in het leven geroepen.

Daarmee krijg je elke maand, twee maanden of kwartaal een pakket thuisgestuurd met daarin whisky en uitleg over wat je drinkt. Afhankelijk van het abonnement dat je kiest krijg je twee flesjes of vier flesjes van 50 milliliter per stuk. Twee flesjes, waarmee je vier glazen whisky kunt vullen, kost je 27,50 euro per maand en voor vier stuks betaal je 39,95 per maand (classic).

Ze hebben inmiddels ook een welkompakket geïntroduceerd. De eerste maand betaal je dan €15, je krijgt dan 2 flesjes en een gratis glas. Vervolgens gaat het over in het hierboven vermeldde classic abonnement.

Red Warrior whisky Proefabonnement
Proefpakket Red Warrior