De ene game verandert lootboxes in ‘blauwdrukken’ en de ander zoekt weer een andere manier om toch op een lootbox-achtige wijze geld aan gamers te verdienen, zonder daarmee de overheid op zijn dak te krijgen. Bij studio Infinity Ward denken ze er anders over: in Call of Duty Modern Warfare zitten geen lootboxes.

Lootboxes

Of het ooit nog naar de game komt, dat wordt niet uitgesloten, maar op dit moment is het ontwikkelteam van de populaire shooter niet bezig met lootboxes of een andere vorm hiervan. Dat is opmerkelijk, want de beta van het spel leek enkele referenties te bevatten naar lootboxes. Deze zouden te maken hebben met een belangrijk element in het spel, namelijk de wapens.

Die zouden achter een betaalmuur zijn verscholen. Niet allemaal, maar een aantal speciale wapens. De fans waren daar niet over te spreken. Sowieso zijn er weinig gamers die enig microtransactiesysteem kunnen waarderen. Het zorgt er in veel gevallen voor dat je kunt betalen om sterker te zijn in de game, wat vaak wordt ervaren als valsspelen. Er zaten eerder wel microtransacties in Call of Duty, maar deze waren puur cosmetisch en beïnvloeden dus niet hoe iemand kon spelen.

Infinity Ward

Infinity Ward drukt gamers nu op het hart dat alle functionele zaken kunnen worden ontgrendeld door gameplay en dat er later deze week meer informatie volgt over de aankomende nieuwe release in de shooterreeks.

Er ligt op dit moment extra druk op Infinity Ward nadat bekend werd dat de Survival-modus binnen Spec Ops een jaar lang alleen beschikbaar is op PlayStation 4. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij gamers met zowel andere platformen als PlayStation 4’s, omdat een jaar wel extreem lang is om een volledige gamemodus exclusiviteit te geven.

Er is echter ook veel om enthousiast over te zijn. Zo is menig speler blij dat er weer een volledig campaign in zit én dat het spel voor het eerst cross-platform is, wat betekent dat de multiplayermodus open is voor alle platformen tezamen, in plaats dat bijvoorbeeld Xbox One-spelers alleen tegen Xbox One-spelers strijden.

Bovendien schijnt het verhaal veel emotionele momenten te hebben in zowel de campaign als de multiplayer. Gamers hoeven niet lang meer te wachten op het spel, want Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober op pc, Xbox One en PlayStation 4.