Het was een spannende avond voor Net5. Twee nieuwe primetime programma’s van de zender gingen gisteravond in première: Misdaad Advocaten en Ladies Night, de nieuwe talkshow van Merel Westrik.

Misdaad advocaten

Misdaad advocaten volgt het werk en leven van zes vrouwelijke strafrechtadvocaten. Ze beoefenen een beroep dat vaak niet begrepen wordt door de maatschappij en behandelen heftige zaken zoals liquidaties, drugshandel, mensenhandel, moord en verkrachtingen. Ze zijn duidelijk in hun reden om dit werk te doen; iedereen heeft recht op verdediging en ze verdedigen de dader en niet de daad.

Naast hun werk als strafrechtadvocaat zien we ook hun privéleven als vriendin, partner en moeder. Die balans maakt het programma interessant om naar te kijken. Desondanks waren de kijkcijfers wel teleurstellend; met 231.000 kijkers behaalt het programma bij lange na niet de 25 best bekeken programma’s van woensdagavond.

Ladies Night met Merel Westrik

Na Misdaad Advocaten volgde direct Ladies Night, de nieuwe talkshow van oud-nieuwslezeres Merel Westrik. Er keken 378.000 mensen naar de eerste aflevering van het programma, wat niet slecht is voor Net5, een wat kleinere zender. Hiermee haalt ook dit programma niet de top 25, maar Linda de Mol gaf eerder al aan vanaf 300.000 kijkers de vlag uit te hangen.

Het programma is nu nog een tikkeltje chaotisch, maar wel rauw en oprecht. Door de sterke persoonlijkheden op de bank, waaronder Linda de Mol, verdween presentatrice Merel Westrik af en toe op meer de achtergrond. Onderwerpen die besproken werden gingen met name over het nieuws en vrouwen in het nieuws, zoals Jane Fonda en Greta Thunberg. Ook werd er gesproken over dickpics en was er een interview met Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials.

Eerdere talkshows voor en door vrouwen waren in Nederland niet succesvol. Programma’s als Vrouw & Paard en De Tafel van 5 werden binnen een jaar alweer van de buis gehaald. Het is dan ook de vraag of Ladies Night de kijkers van woensdagavond iedere week weet vast te houden.

Op social media werd er overwegend positief gereageerd;