Inmiddels is Fiat’s crossover de Fiat 500X al weer even op de markt. Het is de auto die de afgelopen jaren best wel wat meer aandacht had mogen krijgen. De Fiat 500X heeft maar een ding tegen en dat is zijn naam. Voor velen is de type-aanduiding 500 nu eenmaal verbonden aan een van de meest epische auto’s ooit ‘De Fiat 500’, en deze is ongeëvenaard, niet te kopiëren en tot op de dag van vandaag nog steeds mateloos populair.

De Fiat 500X is een volledig andere auto en heeft technisch gezien helemaal niets te maken met het op oude bekende ‘vijfhonderdtje’ zoals we deze vroeger graag omschreven. De 500X, in zijn thuisland nog immer populair, heeft wel qua design de nodige DNA van de FIAT 500. Maar daar houdt het dan ook helemaal op. Wat hem leuk, verrassend en zo anders maakt is zijn uitgesproken uiterlijk. Een Fiat 500X herken je direct en weet zich qua design als geen andere auto zo te onderscheiden in zijn klasse. Het is een auto die boven de middelmaat uitkomt, met een geheel eigen karakter en met een eigen doelgroep.

500X