Christina Koch en Jessica Meir schrijven vandaag historie. Samen maken de twee vrouwelijke astronauten van NASA voor het eerst een ruimtewandeling zonder dat daar mannen bij aanwezig zijn. Bizar eigenlijk dat het nu pas zover is gekomen.

Geen maat M beschikbaar

Het volgende verhaal klinkt bijna als een grap. In maart stond er namelijk al een ruimtevaart gepland met twee vrouwelijke astronauten, maar toen bleek er geen tweede ruimtepak te zijn in maat M dat geschikt was. Uiteindelijk ging NASA-astronaute Koch toen met een mannelijke collega de ruimte in. Koch en Meir reizen af naar het ruimtestation ISS om daar de batterijen van het zonne-energiesysteem te vervangen.

NASA is trots op de eerste ‘all woman spacewalk’ en deelt er veel berichten over op social media. Er is ook een live-stream van de ruimtewandeling.