Lexus toont op de Tokyo Motor Show de elektrisch aangedreven Lexus LF-30 Electrified Concept. De LF-30 is een futuristisch ogend studiemodel volgeladen met alle denkbare Innovatieve technologieën en kijkt ver vooruit tot, zelfs tot aan 2030. De LF-30 Electrified Concept moet de belichaming zijn van alles Lexus’ visie op elektrificatie.

Op dit moment is elke Lexus al verkrijgbaar als Hybrid. Komende maand presenteert Lexus zijn eerste volledig elektrisch aangedreven productiemodel. De komende jaren wil Lexus een platform presenteren waarop meer elektrisch aangedreven modellen gebouwd kunnen worden. Doelstelling is dat in 2025 van elke Lexus een geëlektrificeerde versie op de markt komt. Het is een duidelijk statement van Lexus wat niet langer uniek is. Vrijwel alle grote autofabrikanten komen immers met een soortgelijk statement.

LF-30 Electrified Concept, blik op 2030

Waarom Lexus zover vooruit wil kijken is niet helemaal duidelijk want de innovaties in deze LF-30 Electrified Concept kunnen we ook veel eerder terug gaan zien in de markt. Lexus praat echter over elektrificatie-visie. Deze houdt in dat het studiemodel ook grote stappen zet op het gebied van prestaties, voertuigcontrole en rijplezier naast alle denkbare techniek op het gebied van autonoom rijden en elektrificatie van voertuigen.

De elektrische aandrijving met (vier) in de wielen geïntegreerde elektromotoren maakt past naadloos bij de vormgeving van de LF-30. De LF-30 heeft opvallende designdetails, zo ontbreekt een traditionele motorkap, loopt de raampartij over de lengte van de auto en heeft hij uitgesproken wielkasten en vleugelvormige koplampen en achterlichten. Wat de LF-30 Electrified Concept verder laat zien is dat auto’s gelukkig nog steeds auto’s blijven. Ondanks dat het hier slechts een concept is lijkt deze designstudie wel degelijk zeer realistisch omdat je heel sterk details terugziet van de huidige generatie modellen van Lexus.

02-LF-30-Electrified-Concept-zo-ziet-Lexus-elektrisch-rijden
Lexus LF 30 Electrified Concept