Deze week opent de Move Mobility Experience in Amsterdam zijn deuren, en de Škoda Vision E is daar één van de sterren van de show. Deze toch spraakmakende concept car, het boegbeeld van Škoda’s visie op elektrisch en autonoom rijden, is nu voor het eerst op Nederlandse bodem te zien.

Mobiliteit

Move is de eerste en enige experience in Nederland die volledig in het teken staat van mobiliteit. Behalve inkijkjes in de mobiele toekomst zijn bij Move ook de nieuwste en toekomstige automodellen te bewonderen. Eén van die modellen is de Vision E, een studiemodel waarmee Škoda vooruitblikt op een toekomst waarin elektrische mobiliteit en autonoom rijden een grote rol gaan spelen.

De Škoda Vision E concept car zag in 2017 het licht op de autoshow van Shanghai en was veel meer dan een geslaagde designstudie. Škoda heeft met het model laten zien hoe de toekomst van elektrische mobiliteit er volgens het Tsjechische merk uit kan gaan zien.

Daarnaast is de Škoda Vision E ook een voorproefje van Škoda’s visie op autonoom rijden. Zo kan de concept car in files volledig automatisch rijden, is er een autopilot-functie beschikbaar voor snelwegen, blijft de SUV Coupé geheel automatisch op de rijbaan en is hij in staat zelfstandig inhaalmanoeuvres uit te voeren.

ve-00003