De Volkswagen Golf heeft imposante cijfers. In 45 jaar werden er maar liefst 35 miljoen exemplaren gebouwd. Daarmee is de Golf een van de populairste auto’s ooit en mag hij terecht een icoon worden genoemd. Sinds zijn geboorte in 1974 is het één lange successtory waarbij elke generatie een stukje unieke DNA heeft meegekregen. Ondanks dat je niet kunt spreken van een uitgesproken model heeft de Golf wel degelijk echte fans.

Er zijn mensen die gewoon nooit iets anders willen rijden. Wie er nooit in heeft gezeten zal die liefde waarschijnlijk niet helemaal begrijpen. Maar dat geldt voor iedere merkliefhebber. En ook al is het niet jouw auto, kennen doe je hem wel. De Golf is een begrip en er zijn geen voortekenen dat ze daar ooit bij Volkswagen anders over gaan nadenken.

Golf ID.3 luidt nieuw tijdperk in

Na de succesvolle presentatie (en wereldpremière) voor de elektrische Volkswagen ID.3 (eerste model van de nieuwe elektrisch aangedreven ID. Family) van enkele weken geleden gaan we vandaag de nieuwe Golf 8 zien. Waarschijnlijk zal deze niet bijster veel gaan afwijken van de ID.3 want één ding is zeker, Volkswagen gaat altjjd op safe als het om een nieuwe Golf gaat.

volkswagen-id3-1
Volkswagen ID.3